Forum • Labrador fan club

Labradorizuj se na Labrador fan club-u!!!
Ukoliko imate problema na naslovnoj strani,što Vam se cela naslovna stranica pomera sa desna na levo,pokusajte umesto ,,internet explorer'a" da koristite ,,operu" ili ,,mozilla firefox". Nešto više o tome pročitajte u forumu ,,kritike,ideje,pohvale,obavestenja..." u temi ,,savet u vezi sa internet explorer-om".
Hvala na razumevanju.
LFC Team

Join the forum, it's quick and easy

Labradorizuj se na Labrador fan club-u!!!
Ukoliko imate problema na naslovnoj strani,što Vam se cela naslovna stranica pomera sa desna na levo,pokusajte umesto ,,internet explorer'a" da koristite ,,operu" ili ,,mozilla firefox". Nešto više o tome pročitajte u forumu ,,kritike,ideje,pohvale,obavestenja..." u temi ,,savet u vezi sa internet explorer-om".
Hvala na razumevanju.
LFC Team

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

5 posters

Pripremanje psa za izlozbu

Ben_Bella
    Ben_Bella

Broj poruka : 3047
    Godina : 25
    ime psa : Ben
    ime psa : Bella
    Datum upisa : 12.01.2012

Pripremanje psa za izlozbu Empty Pripremanje psa za izlozbu

Počalji  Ben_Bella Ned 19 Feb 2012, 10:05

Posto ove godine krecemo cesce na izlozbe, hocu da spremim pse. Posto su naucili sve "trikove" za izlozbu, zelim da pitam kako da im sredim dlaku? Cula sam da treba da im se na pojedinim mestima skracuje dlaka, pa bih da znam na kojim i kako?
    Svaki odgovor je dobrodosao! cheers Hvala unapred! Very Happy
    Leo III
    Leo III
    moderator

Broj poruka : 1259
    Godina : 29
    ime psa : Ejmi
    ime psa : Leo
    Datum upisa : 17.04.2011

Pripremanje psa za izlozbu Empty Re: Pripremanje psa za izlozbu

Počalji  Leo III Ned 19 Feb 2012, 10:19

I mi planiramo sa izložbama,ali ovakva tema-'priprema za izložbu' postoji
    Acilim22
    Acilim22

Broj poruka : 1353
    Godina : 27
    ime psa : Apollo Magic Yellow Smile <3

ime psa : Britney I love you

Datum upisa : 16.02.2012

Počalji  Acilim22 Ned 19 Feb 2012, 10:35

Ben_Bella ::Posto ove godine krecemo cesce na izlozbe, hocu da spremim pse. Posto su naucili sve "trikove" za izlozbu, zelim da pitam kako da im sredim dlaku? Cula sam da treba da im se na pojedinim mestima skracuje dlaka, pa bih da znam na kojim i kako?
    Svaki odgovor je dobrodosao! cheers Hvala unapred! Very Happy

Ja sam cula da se skracuju dlacice na vrhu repa.Pa dlaku im mozes srediti npr. okupas ih i dobro odcetkas,ispraviteme ako gresim Very Happy
    Ben_Bella
    Ben_Bella

Počalji  Ben_Bella Ned 19 Feb 2012, 11:21

Leo III ::I mi planiramo sa izložbama,ali ovakva tema-'priprema za izložbu' postoji
    Trazila sam da se ne bih ponovila, ali nisam nasla. Very Happy
    Senada
    Senada

Broj poruka : 1221
    Godina : 34
    ime psa : Buma
    Datum upisa : 10.02.2011

Počalji  Senada Ned 19 Feb 2012, 12:37

Ovdje se spominjalo...
    https://labradorfanclub.serbianforum.info/t32-priprema-psa-za-izlozbu

A ja licno sam ovako:
    Jedan cijeli mjesec pred izlozbu sam mu davala lososovo ulje za pse, za optimalan sjaj dlake, i cesce zumance. Svakog dana je trcao sa psima 2 sata dnevno na livadi, plus jedna setnja od sat vremena i jedna od pola sata. A prije toga je 1 mjesec svakog dana isao na plivanje,kod mojih roditelja i ja sam se iznenadila kad sam ga vidjela nakon 2 sedmice. Plivanje je super. A noc prije izlozbe sam ga okupala, istrljala peskirom, da se dlaka ne spljosti, isfenirala ga malo, zaoblila rep makazicama, i ujutru jos jednom iscetkala dobro. I to je to. Very Happy
    ViPns
    ViPns

Broj poruka : 1158
    Godina : 47
    ime psa : Ariel
    ime psa : Nakoma
    Datum upisa : 29.05.2010

Počalji  ViPns Ned 19 Feb 2012, 13:15

Od svih priprema za izlozbu ja savetujem jedino sredjivanje dlacica na vrhu repa (znate ono kada se rastrkaju na vrhu) to samo malo podkratite makazicama tako da se dobije zaobljen kraj. Eventualno mogu malo i zastavice da se skrate ako pas ima predugacke(nasa Ariel nema). Redovno cesljanje i fizicka aktivnost se podrazumevaju svakodnevno jer od toga zavisi zdravlje vaseg psa (izlozbe su najmanje bitne).Sto se tice kupanja mi nasu Ariel nismo kupali pred izlozbe. Za 2 godine koliko je kod nas okupana je samo 2 puta.(jednom kada se ubrljala nekom mascu i jednom posle povratka od muzjaka jer je katastrofalno smrdela)Naravno ne racunam kupanje u dunavu.Na izlozbu ponesite jedan vlazan (ne mokar) peskir sa kojim je prebrisete pre ulaska u ring (on ce pokupiti dlaku koja je opala ili se rastrkala). Uvezbajte "stav" i hodanje pored noge kao i pokazivanje zuba, vezbajte i sa nekim ljudima koji nevidjaju psa svakodnevno jer nekada sudija zeli sam da pogleda zube psu.Mora da dozvoli da mu se pogledaju zubi jer u suprotnom moze biti diskvalifikovan. Vodite psa cesto na mesta gde ima drugih pasa jer mora biti socijalizovan posto ce vam u suprotnom napraviti problem na izlozbi (puno ljudi i pasa).Ova rasa (za razliku od nekih),se predstavlja u sto prirodnijem izgledu (bez kitnjastih ogrlica i slicnih ukrasa).Kupite povodac u boji psa (zovu ga izlozbeni) znate onaj kanap kao davilica. Vi se obucite adekvatno (ne mora vecernja toaleta Smile ) ali morate izgledati pristojno.
    Ben_Bella
    Ben_Bella

Počalji  Ben_Bella Ned 19 Feb 2012, 14:08

Imam samo jedno pitanje... kako da mu dajem ta ulja, zumance, itd...? Uz hranu ili...?
    Senada
    Senada

Počalji  Senada Ned 19 Feb 2012, 14:15

Takodjer. Very Happy Ja sam mislila da ce Buma da poludi kad vidi tolike pse, ali bio je opusten, nije lajao, cak ni kada su psi lajali i rezali na njega. A u setnji zna da poludi kada vidi u daljini drugog psa, ali to je vise zbog uzbudjenosti sto bi najradije otisao tamo i igrao se, jer kada je pusten i upoznaje druge pse nemamo tih problema. Ah, ko ce ih vise skontati... Very Happy

Poslednji put izmenio Senada dana Ned 19 Feb 2012, 14:18, izmenio ukupno 2 puta
    Ben_Bella
    Ben_Bella

Počalji  Ben_Bella Ned 19 Feb 2012, 14:16

Senada ::Takodjer. Very Happy Ja sam mislila da ce Buma da poludi kad vidi tolike pse, ali bio je opusten, nije lajao, cak ni kada su psi lajali i rezali na njega. A u setnji zna da poludi kada vidi u daljini drugog psa, ali to je vise zbog uzbudjenosti sto bi najradije otisao tamo i igrao se, jer kada je pusten i upoznaje druge pse nemamo tih problema. Ah, ko ce ih vise skontati... Very Happy
    lol! Slazem se!!!
    Senada
    Senada

Počalji  Senada Ned 19 Feb 2012, 14:19

I Vipns je upravu. Najbolje rezultate daje naravno konstantna njega i trud. A kada pogledam Bena i Bellu, toliko su divni da vjerujem da ne poduzmete nista, opet bi ostvarili super rezultate na izlozbi. Ma odusevljena sam njima. Very Happy
    Ben_Bella
    Ben_Bella

Počalji  Ben_Bella Ned 19 Feb 2012, 14:24

Senada ::
    I Vipns je upravu. Najbolje rezultate daje naravno konstantna njega i trud. A kada pogledam Bena i Bellu, toliko su divni da vjerujem da ne poduzmete nista, opet bi ostvarili super rezultate na izlozbi. Ma odusevljena sam njima. Very Happy

Embarassed Hvala, hvala!!! I love you
    Nama se mnogo svidja Buma jedan je od najlepsih na forumu!
    Leo III
    Leo III
    moderator

Broj poruka : 1259
    Godina : 29
    ime psa : Ejmi
    ime psa : Leo
    Datum upisa : 17.04.2011

Počalji  Leo III Ned 19 Feb 2012, 16:39

E,ajde kad svi pišu ovde da se i mi uključimo...
    Što se tiče četkanja-četkam je svaki dan posle šetnje,a uglavnom na raspustu ima dugu šetnju sa psima oko 2-4h,a sa Leom se redovno istrčava,juri,igra...
    A kad idem u školu,recimo sad-posle podne,svaki dan ima šetnju uz istrčavanje loptice,dok vikendom oko 2-4h opet sa psima...
    A još nisam odlučio tačno koju izložbu-pa ću mesec dana intezivnije da vežbamo ring dresuru i stav.A za sada po malo vežbamo stav.
    Acilim22
    Acilim22

Počalji  Acilim22 Ned 19 Feb 2012, 18:15

Mi smo stav uvezbali odlicno nama je problem ring dresura.Nisam ga ucila sa leve strane da seta i kad ga setam u levoj ruci on ide na desnuu Rolling Eyes naucicemo,samo polako njemu je ostalo jos dosta Very Happy
    Ben_Bella
    Ben_Bella

Počalji  Ben_Bella Pon 12 Mar 2012, 14:57

Ovako kod nas je zaista niska temperatura za plivanje, ali ih redovno istrcavam lopticom,... pa bih da pitam, da li postoji jos nesto cime mogu da im "zategnem" misice? Smile Bas su se opustili tokom zime... lol!
    Acilim22
    Acilim22

Počalji  Acilim22 Pon 12 Mar 2012, 15:18

Mi smo poceli sa plivanjeem Very Happy Pa neznam Ben moze uz bicikl,posto ima dovoljno godina...A Bella je jos mala za to pa neznam,uskoro ce doci toplo vreme pa plivanje,a za sada mozes joj bacati lopticu,frizbi bilo sta,moj se od toga zategnuo i na zadnjim nogama dobio misice Very Happy
    Ben_Bella
    Ben_Bella

Počalji  Ben_Bella Pon 12 Mar 2012, 16:16

Acilim22 ::Mi smo poceli sa plivanjeem Very Happy Pa neznam Ben moze uz bicikl,posto ima dovoljno godina...A Bella je jos mala za to pa neznam,uskoro ce doci toplo vreme pa plivanje,a za sada mozes joj bacati lopticu,frizbi bilo sta,moj se od toga zategnuo i na zadnjim nogama dobio misice Very Happy
    Moja Bella mnogo voli da skace, pa je stalno teram da skace i zategne zadnje noge, a inace obozava da juri lopticu, a Bena vec istrcavam na biciklu, bacam mu frizbi i teram ga da skace, valjda ce se brzo zategnuti, kod Belle se vec primecuje. Very Happy Kad malo bolje razmislim i kada ih dobro pogledam nije da nisu zategnuti, ali da vidite Bena leti kako izgleda, plivanje, po 2 setnje od 3-4 sata i ko bombona je zato pitam, hocu i zimi da izgleda tako... Smile
    Acilim22
    Acilim22

Počalji  Acilim22 Pon 12 Mar 2012, 16:39

Zimi je malo teze da izgledaju tako,ja se smrznem dok setam Apija,ne mogu da stavim rukavice zbog povoca,kad jako povuce,ode meni on,zato manje vremena provodimo u setnjama zimi,a vise ga pustim da sam trci za loptom,mada se i ovako i onako samo ja smrznem Very Happy Ali ja sam cula da oni zimi cuvaju zalihe hrane da im bude toplije,to sam procitala negde,ali nisam sigurna da je tacno,zato ja stalno jedva cekam lete,jesen i prolece,em sto su lepse slike,em sto je on raspolozeniji za svoje rudolije skakanje,plivanje ,trcanje ,igranje Very Happy
    Ben_Bella
    Ben_Bella

Počalji  Ben_Bella Čet 15 Mar 2012, 20:46

Acilim22 ::Zimi je malo teze da izgledaju tako,ja se smrznem dok setam Apija,ne mogu da stavim rukavice zbog povoca,kad jako povuce,ode meni on,zato manje vremena provodimo u setnjama zimi,a vise ga pustim da sam trci za loptom,mada se i ovako i onako samo ja smrznem Very Happy Ali ja sam cula da oni zimi cuvaju zalihe hrane da im bude toplije,to sam procitala negde,ali nisam sigurna da je tacno,zato ja stalno jedva cekam lete,jesen i prolece,em sto su lepse slike,em sto je on raspolozeniji za svoje rudolije skakanje,plivanje ,trcanje ,igranje Very Happy
    Ma u ostalom nije ni bitno kako izgledaju, ali zaista bih zelela da se ocuva ova prelepa rasa (da njihovi stenci budu pravi predstavnici rase), a naravno vodim ih i da se malo zabavljamo i da bih ih socijalizovala, a ne da skacu na druge pse i da se tuku. Naravno za socijalizaciju i setnje sa drugim psima... Very Happy
    Acilim22
    Acilim22

Počalji  Acilim22 Čet 15 Mar 2012, 20:56

Slazem se,izlozbe sluze za druzenje,a posle kao lepa iskustva i upoznavanje novih drugara,naravno kako bi smo ocuvali ovu plemenitu rasu..Drago mi je da postoji ovakva rasa Very Happy
    Ben_Bella
    Ben_Bella

Počalji  Ben_Bella Čet 15 Mar 2012, 20:57

Acilim22 ::Slazem se,izlozbe sluze za druzenje,a posle kao lepa iskustva i upoznavanje novih drugara,naravno kako bi smo ocuvali ovu plemenitu rasu..Drago mi je da postoji ovakva rasa Very Happy
    I meni i to MNOGOOOOOO!!! Razz
    Acilim22
    Acilim22

Počalji  Acilim22 Čet 15 Mar 2012, 21:04

I love you

Sponsored content