Dobio sam stene koje sada ima 10 meseci i nije mi jasno kako se meri pas (koji greben)?? Koje sredstvo treba dati psu za imunitet jer cesto imamo problema sa virusima??
5 posters
Treba mi pomoc... pomozite... :)
Andrija- Broj poruka : 16
Godina : 31
ime psa : Ben
Datum upisa : 06.02.2009
- Post n°1
Treba mi pomoc... pomozite... :)
TyKy- Broj poruka : 801
Godina : 36
ime psa : REA
ime psa : IGNIS, KALIOPI
Datum upisa : 13.09.2008
- Post n°2
Re: Treba mi pomoc... pomozite... :)
Cao Andrija. DOBRODOSAO!!!
Greben se mjeri od dna, znaci od prednjih sapa do pocetka vrata odprilike.
Sto se tice virusa, bolje da ti odgovori Dita. Mada mozda samo neki vitamin kao dodatak ishrani.
Pozzzdrav
Greben se mjeri od dna, znaci od prednjih sapa do pocetka vrata odprilike.
Sto se tice virusa, bolje da ti odgovori Dita. Mada mozda samo neki vitamin kao dodatak ishrani.
Pozzzdrav
jasmina79- Broj poruka : 1381
Godina : 45
ime psa : Dante
Datum upisa : 26.09.2008
- Post n°3
Ja sam imala sve o proporcijama labova.Stavicu ti na forum ali moli te da se malo strpis.Nesto rade na mrezi pa ovih dana ne mogu uvijek na net.
johnyAstor- Admin
- Broj poruka : 1703
ime psa : Astor
- Post n°4
dobrodosli...juuuupi,imam vrsnjaka na forumu,vise se necu smarati sa dedama(tj. sa dedom) i babama...
dita(veterinar koji saradjuje sa nasim forumom) ce ti odgovoriti na ono pitanje za imunitet,a Jasmina okaciti ono za merenje i sta vec...sve na jednom mestu....
dita(veterinar koji saradjuje sa nasim forumom) ce ti odgovoriti na ono pitanje za imunitet,a Jasmina okaciti ono za merenje i sta vec...sve na jednom mestu....
- Post n°5
Na kakve viruse mislis?O cemu se radi?
johnyAstor- Admin
- Post n°6
pa pas mu cesto ima viruse(ne znamo koje)....jel ti sada jasnije
- Post n°7
johnyAstor ::pa pas mu cesto ima viruse(ne znamo koje)....jel ti sada jasnije
Kako se moze znati je li virus,bakterija ili gljivica?
Pitam kako to zna i kako se manifestira?Na kozi..sluzokozi..koji dio tijela....mozda prehlade...upale pluca....krmeljave oci.....
tesko je pricati o necem i davati savjete ako ne znas o cemu se radi.
Andrija- Broj poruka : 16
Godina : 31
ime psa : Ben
Datum upisa : 06.02.2009
- Post n°8
Cao svima
Hvala vam na informacijama sto se tice merenja visine jer to mi nikako nije bilo jasno jer sam dobijao raznovrsne informacije o tome pa mi nije bilo jasno inace Ben je postigo visinu 56 cm neznam da li je to dobro za njegovu starost od 10 meseci??! Problem koji sam imao sa njim je da je pre tri meseci imao kasalj kada mi je veterinar rekao da je to virusno i primio je tri inekcije(Enrocin,Prednisolon i kompleks vitamina B) i pio je Ciprocinal 5 dana.To isto se javilo kod Bena pre 6 dana kada je primio istu dozu sa istim simntomima pa zato razmisljam sta jos da mu ukljucim u ishranu jer ovo je stvarno brzo a odgovor na to moje pitanje je da je on jos mlad da kasnije nece biti problema.
Sta mi predlazete da preduzmem povodom toga i kako da se resimo te bede jer izludjuje i mene i njega?? Benove slike cu da ubacim ovih dana na sajtu.. Drago mi je da ima jos zaludjenika za labradore pored mene!! poz od andrije
Hvala vam na informacijama sto se tice merenja visine jer to mi nikako nije bilo jasno jer sam dobijao raznovrsne informacije o tome pa mi nije bilo jasno inace Ben je postigo visinu 56 cm neznam da li je to dobro za njegovu starost od 10 meseci??! Problem koji sam imao sa njim je da je pre tri meseci imao kasalj kada mi je veterinar rekao da je to virusno i primio je tri inekcije(Enrocin,Prednisolon i kompleks vitamina B) i pio je Ciprocinal 5 dana.To isto se javilo kod Bena pre 6 dana kada je primio istu dozu sa istim simntomima pa zato razmisljam sta jos da mu ukljucim u ishranu jer ovo je stvarno brzo a odgovor na to moje pitanje je da je on jos mlad da kasnije nece biti problema.
Sta mi predlazete da preduzmem povodom toga i kako da se resimo te bede jer izludjuje i mene i njega?? Benove slike cu da ubacim ovih dana na sajtu.. Drago mi je da ima jos zaludjenika za labradore pored mene!! poz od andrije
- Post n°9
Prednizolon se se cesto daje kod alergijskih reakcija.Je li ti veterinar rekao da se 100 % radi o upali ili je posumnjao i na neku alegijsku reakciju?
O vitaminima ne znam puno jer sam ih nisam cesto davala Danteu (ustvari probala sam 1-2 ali je dobio proljev od njih pa sam odustala).Mozda bi se trebao posavjetovati sa vetom.
Svakako bi trebao obaratiti paznju na ishranu.Ne znam sta dajes psu pa cu mozda navesti namirnice koje vec dajes.Sve se svodi na to da nije toliko bitna kolicina hrane nego njena kvaliteta.
Pored granula (ako ih dajes) probaj ubaciti:kuhanu piletinu,tunjevinu iz konzerve,sirovo zumanjce,kuhanu jetricu,kuhanu mrkvu i rizu,jako dobra je srz iz kuhane koljenice...
Na forumu ima dosta savjeta o ishrani pa malo pogledaj,sigurno ces jos nesto naci.
O vitaminima ne znam puno jer sam ih nisam cesto davala Danteu (ustvari probala sam 1-2 ali je dobio proljev od njih pa sam odustala).Mozda bi se trebao posavjetovati sa vetom.
Svakako bi trebao obaratiti paznju na ishranu.Ne znam sta dajes psu pa cu mozda navesti namirnice koje vec dajes.Sve se svodi na to da nije toliko bitna kolicina hrane nego njena kvaliteta.
Pored granula (ako ih dajes) probaj ubaciti:kuhanu piletinu,tunjevinu iz konzerve,sirovo zumanjce,kuhanu jetricu,kuhanu mrkvu i rizu,jako dobra je srz iz kuhane koljenice...
Na forumu ima dosta savjeta o ishrani pa malo pogledaj,sigurno ces jos nesto naci.
TyKy- Broj poruka : 801
Godina : 36
ime psa : REA
ime psa : IGNIS, KALIOPI
- Post n°10
Andrija ::Cao svima
Ne da je dobro, nego je odlicno!!!
johnyAstor- Admin
- Post n°11
on ima 56 cm,to je super,malo je krupniji i cuti i budi srecan....:D
a sto se veta na forumu tice,nema ga nekoliko dana,ne javlja se videcemo da li uopste vise hoce da saradjuje sa nama...
zaludjenika ima,i bice ih uvek OVDE...zezam se...:D:D
a sto se veta na forumu tice,nema ga nekoliko dana,ne javlja se videcemo da li uopste vise hoce da saradjuje sa nama...
zaludjenika ima,i bice ih uvek OVDE...zezam se...:D:D
dita- Broj poruka : 46
ime psa : Dita
Datum upisa : 17.09.2008
- Post n°12
Pozdrav Andrija, tvoj Ben je verovatno imao upalu grla, dobijao je antibiotike i od toga mu je bilo bolje, to znaci da je infekcija bakteriska jer leka za viruse nema, samo imunitet psa moze da se izbori sa njima. kad pobede virusi dodje do infekcije i bakterijama koje jos vise pogorsaju stanje psa, da bi poboljsao imunitet moras da mu dajes kvalitetnu hranu adekvatnu njegovom uzrastu, dodatak vitamina moze da pomogne i valja mladom psu dati ih povremeno, od svog veta trazi da mu da VITOLIGAM.
Te upale su cinimi se bile kad je bilo hladno napolju ili cak sneg pa ako je u igri jeo sneg to cesto zna da dovede do prehlade grla, kaslja pa cak i smanjenog apetita
Te upale su cinimi se bile kad je bilo hladno napolju ili cak sneg pa ako je u igri jeo sneg to cesto zna da dovede do prehlade grla, kaslja pa cak i smanjenog apetita
- Post n°13
Ma ko kaze da nema naseg veta!
johnyAstor- Admin
- Post n°14