Forum • Labrador fan club

Labradorizuj se na Labrador fan club-u!!!
Ukoliko imate problema na naslovnoj strani,što Vam se cela naslovna stranica pomera sa desna na levo,pokusajte umesto ,,internet explorer'a" da koristite ,,operu" ili ,,mozilla firefox". Nešto više o tome pročitajte u forumu ,,kritike,ideje,pohvale,obavestenja..." u temi ,,savet u vezi sa internet explorer-om".
Hvala na razumevanju.
LFC Team

Join the forum, it's quick and easy

Labradorizuj se na Labrador fan club-u!!!
Ukoliko imate problema na naslovnoj strani,što Vam se cela naslovna stranica pomera sa desna na levo,pokusajte umesto ,,internet explorer'a" da koristite ,,operu" ili ,,mozilla firefox". Nešto više o tome pročitajte u forumu ,,kritike,ideje,pohvale,obavestenja..." u temi ,,savet u vezi sa internet explorer-om".
Hvala na razumevanju.
LFC Team

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

+3
MRio
Milla333
rico76
7 posters

Pomozite da odredimo dijagnozu

rico76
    rico76

Broj poruka : 27
    Godina : 48
    ime psa : Dona
    Datum upisa : 13.08.2010

Pomozite da odredimo dijagnozu Empty Pomozite da odredimo dijagnozu

Počalji  rico76 Sre 06 Apr 2011, 22:26

Imam problem sa zenkom labradora starom preko 9 meseci.Primetio sam pre mesec dana dok je jos bilo hladno da pas jako dahce i da je stalno zadihan i posle dugog lezanja.Dobila je teranje (nisam je vodio na parenje,mada je jednom pobegla i vratila se sa dva psa)i posle toga pocinje da mrsavi i spava dan i noc.Dao sam joj 3 tablete prazinona da se ocisti od parazita i kao da je malo zivnula ali opet isto.Odvedem je kod veta i on kaze da ima dermatitis i dao joj dva puta po 3 injekcije i neki spot-on protiv dermatitisa od koga je pokidala krastu iznad repa i sada tu ima okrugli pecat na kome se stvara nova krasta.I dalje se jako cese ,narocito tu gde ima pecat pa sam joj na njegovu preporuku stavio pre 10 dana frontline.Sve je gore,ne trci vise,nece da se igra i samo se cese i spava konstantno.Sumnajm u demodex ali nisam siguran.Hteo sam da joj nakapam advocate ali se bojim da se ne otruje jer jos deluje frontline.Ne opada dlaka i nema temperaturu! U mom mestu nema uslova za bilo kakve analize.Dodatni problem je, kada je dodirnem na mesto gde je krasta,dobijem jako veliki svrab koji mi traje po nekoliko sati pa mislim da sam alergican na frontline i vise nesmem ni da je pipnem.Ako neko ima savet moli bi za pomoc jer mislim da ce pas uskoro uginuti.
    Milla333
    Milla333

Broj poruka : 236
    Godina : 35
    ime psa : Nala
    ime psa : Nora
    Datum upisa : 22.03.2011

Pomozite da odredimo dijagnozu Empty Re: Pomozite da odredimo dijagnozu

Počalji  Milla333 Sre 06 Apr 2011, 23:00

Odakle si? Zasto ne probas da odes do nekog drugog veta ili pozoves telefonom da pitas za savet? Moguce da je pokupila nesto od ta 2 psa Question
    rico76
    rico76

Počalji  rico76 Sre 06 Apr 2011, 23:24

Zivim u Sremu a van Beograda i Novog Sada nema ozbiljnijih veterinara i dobro opremljenih.Nemam vremena i daleko mi je da idem u BG.
    MRio
    MRio

Broj poruka : 242
    Godina : 40
    ime psa : Rio
    Datum upisa : 04.10.2010

Počalji  MRio Čet 07 Apr 2011, 00:20

U Staroj Pazovi ima bas dobar veterinar. Ako si blizu, moze ti pomoci jer ima 30godisnje iskustvo sa labradorima. Ne znam otkud ti ideja da kod nas nema dobrih veterinara?
    Dasty
    veterinar

Broj poruka : 54
    Godina : 43
    ime psa : Dasty
    Datum upisa : 08.11.2010

Počalji  Dasty Čet 07 Apr 2011, 12:51

rico76 ::Imam problem sa zenkom labradora starom preko 9 meseci.Primetio sam pre mesec dana dok je jos bilo hladno da pas jako dahce i da je stalno zadihan i posle dugog lezanja.Dobila je teranje (nisam je vodio na parenje,mada je jednom pobegla i vratila se sa dva psa)i posle toga pocinje da mrsavi i spava dan i noc.Dao sam joj 3 tablete prazinona da se ocisti od parazita i kao da je malo zivnula ali opet isto.Odvedem je kod veta i on kaze da ima dermatitis i dao joj dva puta po 3 injekcije i neki spot-on protiv dermatitisa od koga je pokidala krastu iznad repa i sada tu ima okrugli pecat na kome se stvara nova krasta.I dalje se jako cese ,narocito tu gde ima pecat pa sam joj na njegovu preporuku stavio pre 10 dana frontline.Sve je gore,ne trci vise,nece da se igra i samo se cese i spava konstantno.Sumnajm u demodex ali nisam siguran.Hteo sam da joj nakapam advocate ali se bojim da se ne otruje jer jos deluje frontline.Ne opada dlaka i nema temperaturu! U mom mestu nema uslova za bilo kakve analize.Dodatni problem je, kada je dodirnem na mesto gde je krasta,dobijem jako veliki svrab koji mi traje po nekoliko sati pa mislim da sam alergican na frontline i vise nesmem ni da je pipnem.Ako neko ima savet moli bi za pomoc jer mislim da ce pas uskoro uginuti.
    ovde se radi o nekoj koznoj bolesti sto nije moj fax i obicno ne dajem savete nvezane za kozne bolesti...ali posto je vec situacija takva kakva je da nisi iz Beograda ajde da probamo na neki nacin da ti pomognem...demodex ne bi trebalo da daje takve promene kakve ima tvoj pas tako da ga u ovom slucaju mogu i da ga eliminisem...ova promena moze da bude gljivicna ali ogradjujem se odmah dok ne vidim i ne uradim bris nemam nameru da nesto tvrdim sto posto...dalje sta bih ja uradila u tvom slucaju...stavila bih psa na jaku dozu antibiotika PANKLAV OD 500 tj oznaka mu je 625 ili 675 i to na 8 sati i mazala bih mu neki flogocid koji se takodje moze kupiti u apoteci za ljude ...panklav mu dajes minimum dve nedelje a posle toga cemo da znamo da li prica ide ili ne na bolje...
    Berna
    Berna

Broj poruka : 5373
    Godina : 39
    ime psa : Cookie - Kuki
    Datum upisa : 25.07.2009

Počalji  Berna Čet 07 Apr 2011, 13:09

Meni je jako cudno da pas koji ima koznu bolest deluje kao da ce da ugine, mozda se tu krije nesto drugo. Na tvom mestu kako znam i umem odvela bih psa kod dobrog veterinara.
    rico76
    rico76

Počalji  rico76 Čet 07 Apr 2011, 16:14

Da li u Sremskoj Mitrovici mogu da se rade brisevi i neke dodatne analize koje bi tacnije dale dijagnozu?
    Mislim da bi prvo trebalo kozu ispitati.Ono sto je u celoj prici jako bitno a zaboravio sam da navedem u prvom postu je da imam vec 20 godina neprekidno pse.Njacesce su to mesanci i lutalice koje su moji roditelji udomljavali.Svi su se cesali, uvek.Labrador kad je stigao sa 2 meseca straosti,bio je ok i onda je poceo sve vise da se cese.Do sada nije bilo nista kriticno jer je to bila borba sa buvama i kad ih potamanimo i on se prestane cesati.Vec duze vreme nisam primetio buve ali njoj je sve gore.
    Jana

Broj poruka : 81
    Godina : 34
    ime psa : Role
    Datum upisa : 15.02.2011

Počalji  Jana Čet 07 Apr 2011, 17:32

nece uginuti od kozne bolesti sigurno....
    kako nemate vremena da odete do novog sada???
    zivot vaseg psa je u pitanju zar ne?
    rico76
    rico76

Počalji  rico76 Čet 07 Apr 2011, 17:41

Radim po ceo dan i treba mi pasos za psa a nece mi ga niko datai ako je vidno bolestan i nece proci pregled veterinara na granici.Novi Sad ne dolazi u obzir.Sad sam bio kod veterinara ponovo i dobio neostomosan da ga okupam pa posle toga da stavim advocate i ako ne bude bolje za par dana injekcije pet dana za redom.
    Milla333
    Milla333

Broj poruka : 236
    Godina : 35
    ime psa : Nala
    ime psa : Nora
    Datum upisa : 22.03.2011

Počalji  Milla333 Čet 07 Apr 2011, 18:42

Dasty ::ovde se radi o nekoj koznoj bolesti sto nije moj fax i obicno ne dajem savete nvezane za kozne bolesti...ali posto je vec situacija takva kakva je da nisi iz Beograda ajde da probamo na neki nacin da ti pomognem...demodex ne bi trebalo da daje takve promene kakve ima tvoj pas tako da ga u ovom slucaju mogu i da ga eliminisem...ova promena moze da bude gljivicna ali ogradjujem se odmah dok ne vidim i ne uradim bris nemam nameru da nesto tvrdim sto posto...dalje sta bih ja uradila u tvom slucaju...stavila bih psa na jaku dozu antibiotika PANKLAV OD 500 tj oznaka mu je 625 ili 675 i to na 8 sati i mazala bih mu neki flogocid koji se takodje moze kupiti u apoteci za ljude ...panklav mu dajes minimum dve nedelje a posle toga cemo da znamo da li prica ide ili ne na bolje...

Za flogocid se definitivno slazem, od njega ne moze nista lose da mu bude, moze samo da pomogne, ja ga koristim cak i za sebe, sa njim se smiruje upala i brze se regenerise koza.
    Sasska
    Sasska

Broj poruka : 1213
    ime psa : Ra
    Datum upisa : 08.09.2010

Počalji  Sasska Čet 07 Apr 2011, 19:28

rico76 ::Radim po ceo dan i treba mi pasos za psa a nece mi ga niko datai ako je vidno bolestan i nece proci pregled veterinara na granici.Novi Sad ne dolazi u obzir.Sad sam bio kod veterinara ponovo i dobio neostomosan da ga okupam pa posle toga da stavim advocate i ako ne bude bolje za par dana injekcije pet dana za redom.
    Pa jel ti zivis u Sremu ili...
    Berna
    Berna

Počalji  Berna Čet 07 Apr 2011, 20:37

Pazite sa tom hemijom, NE TOLIKO PREPARATA NA PSA!! Ako ste vec stavili ampulu, nikako nemojte da ga prskate i Neostomosanom, to su jake hemikalije, iziritiracete kozu jos vise!!
    rico76
    rico76

Počalji  rico76 Čet 07 Apr 2011, 23:17

Nemam sta vise da izgubim.Moram da je tretiram sa necim.Obzirom da je dobila samo pola doze frontlajna,taman istice 2 nedelje i mogu nastaviti sa advocate i neostomasanom.Sada stane uz komsijinu kucu i nakrene se na stranu pa pocne da se trlja o zid i dlaka se vec ostetila na par mesta.
    Da,zivim u Sremu.
    Sasska
    Sasska

Počalji  Sasska Pet 08 Apr 2011, 00:55

1. Od toliko hemije koja prolazi kroz kozu tj. ako dodje do trovanja neostomosanom moze ostaviti ozbiljne posledice sto na nervni sistem kao i na kozu,
    2. sta ce vam pasos za medjugradske relacije? i koje su to granice?
    rico76
    rico76

Počalji  rico76 Pet 08 Apr 2011, 06:42

Ok,dajte neki drugi predlog.Sa flogocidom bi mogao namazti tu ranu koja zarasta ali ne znam kako bi je celu namazao tj. svako mesto jer se svugde cese.Mozda da je okupam prvo sa samponom za pse pa onda da stavim advocate.Moram proci kroz Hrvatsku.
    Berna
    Berna

Počalji  Berna Pet 08 Apr 2011, 09:10

Izvini ali stvarno si neozbiljan. Sta znaci "nemam sta da izgubim", pa otrovaces psa! I sto je toliko tesko psu izvaditi pasos, idi kod veterinara koji ce ti i dati pasos. Lepo svasta. Evil or Very Mad
    Sasska
    Sasska

Počalji  Sasska Pet 08 Apr 2011, 10:51

Cekaj ja ne razumem sta ti hoces...
    Vet ti je vec dao svoj predlog sta da radis? Ne vidim zasto bi morao ici kroz Hrvatsku da bi dosao do Sremske Mitrovice gde sigurno ima dobrih veterinara. Kod svog lokalnog veta treba da uzmes pasos za psa. Ako je pas cipovan i vakcinisan protiv besnila kao sto zakon nalaze, nema razloga da ti ne da pasos i predjes granicu ako ne mozes okolnim putem.
    A ako ti mislis da su buve uzrok njenom stanju onda moras i neke druge stvari da uradis.
    Morate preduzeti mere dezinsekcije. Ove mere se sprovode prskanjem dvorista u kontinuitetu cetiri puta sa razmakom od sedam dana.

rico76
    rico76

Počalji  rico76 Pet 08 Apr 2011, 18:08

Pas nije cipovan i nije vakcinisan protiv besnila i nece ni biti naredna 3 meseca sigurno.Mogu u Sremsku Mitrovicu,Rumu,Staru pazovu otici bez problema ali tamo nema ko da uradi analizu.Dvoriste redovno prskam ektanonom pa cak i komsijino,tako da buva vise nema.Veterinar stalno sumnja na alergije ali ja sam to delimicno iskljucio zato sto su se svih 5 pasa koje sam imao do nedavno,cesali kao i ona sada.
    Obzirom da proizvodim srebrnu vodu,a ona je poznata da odlicno deluje protiv gljivica i bakterija,da li neko ima iskustva davanja srebrne vode psima,kako oralno tako i na kozu?
    rico76
    rico76

Počalji  rico76 Pon 11 Apr 2011, 23:46

Pas dobio advocate.I dalje je bezvoljna i cese se.
    Berna
    Berna

Počalji  Berna Uto 12 Apr 2011, 07:36

Pas ti najverovatnije ima alergijsku reakciju na neki od svih tih hemikalija kojim ste ga natrpali, ako za Boga znaš nemoj vise ništa da mu stavljas. Mene ipak brine to sto je pas bezvoljan. I nije mi jasno zašto pas od 10 meseci još nije vakcinisan protiv besnila i nema pasos pogotovo ako vam je situacija sa veterinarima srednje zalosna.
    rico76
    rico76

Počalji  rico76 Uto 12 Apr 2011, 08:56

Jutros malo povracala.Nije hranu nego kao neku pljuvacku.To se desavalo mozda 2 puta do sada.Alergija na advocate javi se isti dan kada ga dobije a sada je proslo vec nekoliko dana.Nista vise nisam stavljao niti sam je spolja tretirao bilo cime.
    Sasska
    Sasska

Počalji  Sasska Uto 12 Apr 2011, 09:40

Odvedi ti psa kod nekog veterinara u SM neka uzme bris a to mozes da posaljes DHL-om ili bilo kojom brzom postom do laboratorije koja to radi.
    Danas se psi vec sa 4 meseca mogu vakcinisati protiv besnila, cip je besplatan u nekim ambulantama ili je simbolicna suma.
    Berna
    Berna

Počalji  Berna Uto 12 Apr 2011, 10:12

Od prvog posta u ovoj temi Apr 06, 2011 10:26 pm nije proslo ni nedelju dana a ti si na psa stavio Boga Oca, meni stvarno nije cudno sto se pas cese a poprilicno mi je cudno sto se do sad nije otrovao. I Dasty i Sasska su ti dale dobre savete, i ja sam ti rekla da ne stavljas vise nista na psa, ti uprkos svemu nisi nikoga poslusao, tako da mi preostaje samo da se pitam, sta jos mozemo da ti kazemo i ima li svrhe.
    rico76
    rico76

Počalji  rico76 Uto 12 Apr 2011, 14:37

Greska,ne citas sta pisem.Krajem marta je stavljen frontline i to pola doze a tek nakon dve nedelje advocate i vise nista,tako da neznam o kakvom trovanju pises.Cak i kada se da cela doza frontlajna nakon dve nedelje se moze ponovo tretirati.Flogocid sam kupio ali ga jos nisam stavio.Neostomosan takodje je kupljen ali nije upotrebljen.Imam datume u rokovniku koji mi nije pri ruci pa nisam ovde upisivao kad sam je tretirao.Tema je otvorena kasnije.Dobio sam sada informaciju od ukucana da je pas dobro i da se igrao danas i trckara po dvoristu.Nisam siguran da li ima kakve veze sto sam sa Josera hrane presao na neku drugu.Negde sam nasao na netu da pas moze biti bezvoljan ako se promeni hrana.Ako nemko ima iskustva sa hranom neka napise.Uvescu ponovo Joseru kad potrosima ova 2 kg domacih krekera.Sa ovom novom hranom ima tvrdju stolicu a dok je jela Joseru bila je malo redja.One zlezde na analnom otvoru su pregledane i kaze vet da su vrlo malo uvecane i probao je da istisne ali nije htelo nista da izadje.
    Sasska
    Sasska

Počalji  Sasska Uto 12 Apr 2011, 15:22

Prva greska koju si napravio jeste sto si stavljao pola ampule iako je propisana cela za odgovarajuci uzrast i tezinu. Pola doze ne odradjuje posao ali ni malo. Za 7 dana buve su se vratile koliko traje njihov ciklus jer pas nema adekvatnu zastitu.

Dasty ti je dala savet, nisi je poslusao.

Ako su malo uvecane nema potrebe za cedjenjem samo cete izmaltretirati psa.

Ja sam promenila naziv teme ... jer pas nije u zivotnoj opasnosti.

Sponsored content

Počalji  Sponsored content

Sada je Sre 13 Nov 2024, 07:26